Fiskefrikadeller
500g frossen sej - optøet og afdryppet (jeg kunne ikke få fat i noget ordentligt frisk fisk den dag jeg lavede dellerne)
3 skiver bacon skåret i helt små tern
1 æg
salt og peber
½ svinefedt og ½ neutral kokosolie
Alle ingredienserne undtagen fedtstoffet køres til en lind masse i en foodprocesser.
Svinefedt og neutral kokosolie varmes op i en pande i en mængde så der er ca 1 cm. Fedtstoffet skal være meget varmt. Fiskefrikadellerne formes med en ske og hånden og puttes forsigtigt på panden, så der ikke sprøjter fedt på operatøren. Når der er opstået en god stegeskorpe på den ene side, vendes dellerne forsigtigt så der ikke sprøjter med fedt. Når dellerne er færdige kan man vælge lige at lade dem dryppe af på lidt køkkenrulle, hvis man ikke er til for megen grillbarsoverflade.
Den lilla masse er rødkålsmos og remouladen er Graastens den bedste |
Har du prøvet at bruge Fibrex? Fibrex er et produkt lavet på fibre fra sukkerroer, men er ren kostfiber - og det har reddet mine 'almindelige' frikadeller, til at virke 100% som "normale" frikadeller. Fibrex køber vi i vores SuperBest, så tænker at steder som Føtex, Bilka, Irma osv. også har det...
SvarSletHej. Det lyder rigtigt spændende med fibrex! Jeg må ind i en super best næste gang jeg kommer til Odense. Det er tilsyneladende det eneste sted i en fysisk forretning man kan få det. Tak for tipset!
SletLaila