Sider

lørdag den 14. juni 2014

Aubergine "lasagne"



Her er opskriften på en lækker "lasagne", hvor jeg har brugt aubergineskiver, istedet for pastaplader (eller proteinpastaplader, som i lchf-sammenhænge er mere acceptabelt). Resultatet er rigtigt lækkert, men ikke helt som en traditionel lasagne, hvilket også er grunden til, at jeg har sat overskriften i anførselstegn.

Aubergine "lasagne"
4-6 portioner

Hvid sovs, bechamel-inspireret.
5 dl fløde
100 g flødehavarti
0,5-1 tsk revet muskatnød
salt og peber

Fløden varmes i en gryde, skal ikke koge. Flødehavartien knækkes i mindre stykker og smeltes under omrøring i fløden. Krydres med muskatnød og salt og peber. Det går fint at gemme i køleskabet til næste dag.

Lasagne-sovs.
500 g hakket oksekød 18-20 %
1 løg
2 fed hvidløg
1 ds hakkede, flåede tomater
0,5 ds tomatpuré
2 dl rødvin
2 spsk tørret oregano
0,5 tsk rosmarin
1 tsk timian
salt og peber
smør til stegning

Løget brunes i smør i en gryde. Når løget er klart brunes oksekødet grundigt. Hvidløget hældet med det sidste minut af bruningen. Tomat og tomatpure, samt rødvin og krydderier tilsættes, og sovsen simres i 1 time. Kan sagtens gemmes i køleskabet.

"Lasagne-plader"

2 små auberginer

Aubergineren skæres i skiver på langs, ca 5-7mm tykke. Skiverne grilles på en grillpande, til de har fået fine striber og er blevet lidt bløde.

Lasagne
Aubergine "lasagne-plader"
1 portion hvid sovs
1 portion sovs
100-150 g flødehavarti

Sovs, hvid sovs og plader lægges i lag i fadet. Til sidst dækkes det hel med flødehavarti. Bages ved 200C i ca 30 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar