Sider

søndag den 29. november 2015

Bærtærte med bagt creme

Jeg har lige fejret min fødselsdag. I den forbindelse har jeg eksperimenteret med en hjemmekomponeret tærteopskrift. Første forsøg lavede jeg med hindbær, og da mine kolleger (aka "forsøgskaninerne") sagde god for den, lavede jeg en variant med blåbær til min familiefest. Jeg har sødet så jeg syntes det var perfekt, men prøv dig frem med hvor meget der passer til dine smagsløg.

1 normal tærteform

Bund:

120g mandler
30g solsikkefrø
30g sesamfrø
1 spsk suvida strø
1 spsk finmalet loppefrøskaller (den gule fiber HUSK, eller malet på kaffemølle)
40 g smør
1 tsk salt
1 æg

Mandler, solsikkefrø og sesamfrø males til mel i en foodprocessor eller lignende. Suvida strø, loppefrøskaller og salt blandes i. Smørret puttes i foodprocessoren og det blandes indtil dejen begynder at samle sig. Så puttes ægget i så dejen samler sig færdig. Dejen trykkes ud i et tærtefad og sættes i køleskabet i 0,5 time. Bages derefter ved 160C i 20 min.

Fyld:

400 g hindbær eller blåbær, gerne optøede fra fryseren
3 dl fløde (gerne 48% men ikke nødvendigt)
3 æg
1,5 spsk suvida strø
0,5 tsk vaniljepulver
1 knsp salt

Bærene placeres i den forbagte tærtebund. Fløde, æg, suvida, vaniljepulver og salt blandes grundigt og hældes over bærene. Bages ved 160C i 30 min, eller indtil cremen er stivnet. Det er vigtigt at tærten ikke bages ved for høj varme, da cremen ellers kan blive æggekageagtig i stedet for lækker og cremeagtig.

Blåbærvariant

Hindbærvariant


Ingen kommentarer:

Send en kommentar