1 normal tærteform
Bund:
120g mandler
30g solsikkefrø
30g sesamfrø
1 spsk suvida strø
1 spsk finmalet loppefrøskaller (den gule fiber HUSK, eller malet på kaffemølle)
40 g smør
1 tsk salt
1 æg
Mandler, solsikkefrø og sesamfrø males til mel i en foodprocessor eller lignende. Suvida strø, loppefrøskaller og salt blandes i. Smørret puttes i foodprocessoren og det blandes indtil dejen begynder at samle sig. Så puttes ægget i så dejen samler sig færdig. Dejen trykkes ud i et tærtefad og sættes i køleskabet i 0,5 time. Bages derefter ved 160C i 20 min.
Fyld:
400 g hindbær eller blåbær, gerne optøede fra fryseren
3 dl fløde (gerne 48% men ikke nødvendigt)
3 æg
1,5 spsk suvida strø
0,5 tsk vaniljepulver
1 knsp salt
Bærene placeres i den forbagte tærtebund. Fløde, æg, suvida, vaniljepulver og salt blandes grundigt og hældes over bærene. Bages ved 160C i 30 min, eller indtil cremen er stivnet. Det er vigtigt at tærten ikke bages ved for høj varme, da cremen ellers kan blive æggekageagtig i stedet for lækker og cremeagtig.
Blåbærvariant |
Hindbærvariant |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar