Sider

lørdag den 21. januar 2017

Porretærte med bacon

Tærte er en af mine yndlings gæsteretter. Det kan forberedes i forvejen og det er meget sjældent at en god tærte ikke falder i god jord. Denne her tærte faldt helt sikkert i god jord, da jeg havde en ven på besøg her den anden dag.




1 tærte

Bund
120g mandler
30g solsikkefrø
30g sesamfrø
1 spsk finmalet loppefrøskaller (den gule fiber HUSK, eller malet på kaffemølle)
40 g smør
1 tsk salt
1 æg

Mandler, solsikkefrø og sesamfrø males til mel i en foodprocessor eller lignende. Loppefrøskaller og salt blandes i. Smørret puttes i foodprocessoren og det blandes indtil dejen begynder at samle sig. Så puttes ægget i så dejen samler sig færdig. Dejen trykkes ud i et tærtefad og sættes i køleskabet i 0,5 time. Bages derefter ved 160C i 20 min.

Fyld
2 store porrer skåret i ca 7 mm stykker
200g bacon i tern
Smør til stegning
3 æg
2 dl fløde
salt og peber

Bacon brunes på panden i smør. Når baconet så småt er begyndt at tage farve hældes porrene i panden og varmen skrues ned. Lad langsomt porrene blive bløde og søde i panden - dette tager omkring et kvarter. Når fyldet er færdigt kan det gemmes i køleskabet indtil det skal bruges - eller selvfølgeligt bruges ned det samme ,-)
Æg og fløde blandes i en skål og krydres efter smag med salt og peber. Husk at tjekke hvor salt baconet er. Porrefyldet og æggeblandingen blandes og hældes i tærtebunden. Bages ved 160 C i 30 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar