Sider

torsdag den 16. februar 2017

Fiskefrikadeller med hjemmegjort remoulade

Som jeg før har delagtiggjort jer i, så er det ofte mig som laver mad, når jeg besøger mine søstre (så kan jeg få det som jeg vil 😉). Så sidst jeg besøgte min lillesøster, lavede jeg og min niece fiskefrikadeller og hjemmelavet remoulade. Jeg kan godt lide at lave alting selv, så jeg havde faktisk et par dage i forvejen selv syltet de grøntsager vi brugte i remouladen - men det er fuldt ud lovligt at købe sig til sukkerfri syltevarer, som man kan få i god kvalitet i mange dagligvare foretninger. Jeg syltede agurk, perleløg og bladselleri - skulle jeg købe, ville jeg nok købe agurk og asie. Jeg googlede mig til omtrendt 600 forskellige opskrifter på remo - og kunne se, at hver person som har udgivet en opskrift, har brugt forskellige grøntsager. Så mit valg afspejlede mest af alt hvad jeg havde af grøntsager i køleskab og fryser den dag jeg syltede.



Syltede grøntsager.

Agurk i halvtynde skiver
Perleløg fra fryseren
Bladselleri i 6 mm skiver
Eddike
Sukrin
Salt
Syltekrydderier
Laurbærblade

Eddike varmes til kogepunktet i en gryde og smages til med sukrin og salt indtil den har den sødme og salte som smager godt for en selv. Perleløgene puttes i og det hele simrer indtil løgene er helt optøede. I mellemtiden puttes agurk og bladselleri i et helt rent glas. Syltekrydderier og laurbærblad puttes også i glasset. Løg og eddike hældes ved, så alle grøntsager er dækket med eddike. Sættes i en 100C ovn i 15 minutter, hvorefter låget sættes på. Afkøles på køkkenbordet og sættes siden i køleskab. Skal trække i mindst 1 døgn før brug.

Hjemmegjort remoulade

2 dl mayonnaise - feks Denne opskrift
150 g syltede grøntsager hakket i små stykker
1-2 tsk karrypulver
1-2 tsk sennepspulver
1-2 tsk gurkemeje pulver
Salt
Evt lidt syltelage

Mayo og de finthakkede grøntsager blandes sammen og krydderierne blandes i - kom dem i lidt efter lidt, så man kan nå at smage inden det bliver for stærkt. Farven justeres med gurkemeje, og syre/sødme balancen justeres med syltelagen.

Fiskefrikkadeller

600g færdighakket fiskekød
2 æg
1 tsk loppefrøskaller
1 spsk pofiber
Salt og peber.

Alt blandes sammen og hviler i 15 min, før frikadellerne steges i smør på panden.

Ud over fisken og remoladen blev der også serveret salat og hjemmegjort thousand island dressing (mayo, creme fraice, sukkerfri ketchup fra lidl, chilisovs, salt) og kartofler, til dem som spiser dette. Måltidet var en stor succes, alle skåle og fade blev skrabet - og selv min lille niece, som godt kan være lidt kræsen, ville have 2 portioner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar