Sider

søndag den 2. november 2014

Hot tomatsuppe med kuller og basilikum/hvidløgs olie

Sidste uge var fisken i min fiskekasse kuller. Jeg blev ikke inspireret af den medfølgende opskrift, og valgte derfor at komponere min egen opskrift.
Det blev følgende:

Tomatsuppe
1-2 personer

300g hjemmelavet purerede bagte tomater (kan fint erstattes med passata el lign)
2,5 dl piskefløde
1 lille løg i små tern
400 g kullerfilet i store tern
chilisovs, feks tabasco
smør til stegning
salt og peber

Basilikum/hvidløgsolie
1 stor portion

1 bundt basilikum
1 stort fed hvidløg
1 dl olivenolie
salt

Basilikum, hvidløg og olie hakkes fint sammen i en minihakker og smages til med salt. Sættes i køleskabet indtil det skal bruges. Kan holde sig i nogle dage.

Kullerfiletens skind fjernes ved at lægge den med skindsiden ned mod bordet og føre en skarp kniv mellem skind og kød - det er lettere end det lyder! Fiskekødet skæres i store tern.
Løg i tern steges i smør indtil det er blødt og sødt. Tomat og fløde hældes ved, og det får lov at koge et par minutter. Smages til med chilisovs, salt og peber. Kuller ternene hældes i suppen, som kun må simre. Der holdes grundigt øje med fiskekødet, som kun skal have så lang tid, som det tager lige præcist at blive gennemvarmt - i mit tilfælde tog det ca 3 min. Serveres med et samme med en drisle af basilikum/hvidløgsolien på toppen.
Denne suppe smager suverænt godt. Kulleren kan sagtens erstattes med en anden fast hvid fisk, feks sej eller torsk.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar