Sider

søndag den 30. marts 2014

Grillben i rømeren

En af reglerne med en Rømertopf er, at leret ikke må være gennemtørt, så det kan være en god ide at sætte den i blød 20-30 min vand, før man skal bruge den. Min rømertopf (eller "rømeren", som jeg kalder den) når dog sjældet at være pakket væk så lang tid, at dette er nødvendigt.
Jeg har før udgivet en opskrift på stegeben i rømeren, så denne her opskrift er bare en variation.

Grillben i Rømertopf
4 portioner

2 kg blandede stegeben
en god portion grill-krydderi fra Urtekram
½ dl vand

Benene krydres med krydderiet og placeres i rømeren. En smule vand hældes i bunden. Sættes i en kold ovn, der sættes på 130C i 3 timer, hvorefter der skrues op til 200C i knapt en time.
Serveres med en frisk salat og en dressing rørt på mayo og creme fraice 38%.

Benene kan snildt gemmes i køleskabet og varmes i mikroovnen i dagene efter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar