Sider

mandag den 30. marts 2015

Pandestegt mørksej med bacon og porre flødesovs

Så blev det lige tid til endnu en lækker fiskeopskrift.

1 pers

200 g mørksejfilet
Fedtstof til stegning
Salt

0,5 porre i tynde ringe
30 g bacon i tern
1,5 dl fløde
Smør til stegning
Fiskeboullion på flaske

Smør smeltes på en lille pande og baconet steges sprødt. Porreringene hældes på panden og steges bløde og søde sammen med baconet. Fløde hældes i og det hele koger ved svag varme i et par minutter, indtil det er kogt let ind. Sovsen smages til med fiskeboullion.

På en anden pande varmes fedtstof op til høj varme. Jeg bruger gerne svinefedt, men smør eller andefedt kan også bruges. Fileten lægges på panden, og der holdes øje med hvordan den hvide kant bevæger sig op gennem fiskekødet. Når den hvide kant når midten af fileten vendes denne, og steges på den anden side indtil der er et par mm mellem de hvide kanter.
Fisken tages af panden, krydres med salt og serveres med sovsen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar