Sider

lørdag den 22. oktober 2016

Leverpostej

Min bror har en ven, som opdrætter dejlige, snotforkælede velfærdslam. Da der blev slagtet her for nyligt, delte min bror og jeg så et lam til fryseren. Jeg endte op med leveren, for som min bror sagde "Der er nok større sansynlighed for, at du får brugt den". Og det har han nok ret i ,-)
Jeg har taget udgangspunkt i denne opskrift på leverpostej men har tweaket den en lille smule.
Leveren vejede 1 kg, så jeg endte ud med en kæmpe portion - men sådan ender det gerne ud for mig når jeg laver leverpostej...

6 stk 4,5 dl aluforme + 4 alm ramekiner

1 kg lever, feks lam, kylling eller svin
500g fersk svinespæk, hakket
250 g røget spæk
3 løg
5 æg
5 dl fløde
3 spsk pofiber
2 tsk allehånde
0,5 tsk rosmarin
6 tsk salt
1 tsk peber

Det røgede spæk skæres i tern og sværen kasseres. Røget spæk og løg hakkes fint i en foodprocessor og hældes derefter over i en stor skål. Leveren hakkes fint i foodprocessoren og hældes over i skålen. De resterende ingredienser hældes over i skålen og det hele blandes grundigt.
Hældes i forme som bages ved 180C. Aluformene blev bagt i vandbad i 1 time og 1 kvarter, ramekinerne i 25 min uden vandbad.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar