Sider

søndag den 5. februar 2017

Confiteret laks med sauce bavaroise

Jeg fik fiskepakke her den anden dag. Og blandt de lækre sager var blandt andet dejlig fersk laks. Da nu både masterchef australien og danmark kører med nye afsnit, blev jeg inspireret til at forsøge mig både med en ny måde at tilberede laks på OG en for mig ny sovsevariant.

Den confiterede laks kunne jeg finde masser af opskrifter på (confitere betyder tilberede i fedt) men det var forbløffende svært at finde en opskrift på sauce bavaroise. Jeg havnede enten på franske/belgiske(?) sider som ikke kunne translates, eller sider hvor ingredienserne fremgik, men ikke mængder og metoder - bla denne spændende side om hollandaises historie.
Jeg endte derfor op med at gætte mig frem til både mængder og metode, så det er muligt jeg har lavet det helt forkert - men det smagte nu dejligt 😉

Confiteret laks

1 stk laks
Fersk fedt, jeg brugte svinefedt, men olie eller andefedt kan sagtens bruges
Salt og peber

Find en lille ovnfast form hvor laksestykket lige akkurat kan være. Fyld en mægde fedt i, så det lige dækker laksen. Laksen skal IKKE i endnu ! Formen sættes i en 80C ovn indtil fedtstoffet har samme temperatur. Laksen puttes i og tilberedes i ca 12 minutter. Krydres med salt og peber når den er klar og taget op af fedtet.

Sauce bavaroise

2 æggeblommer
100 g smør
1 spsk citronsaft
2 små kviste frisk timian
1 spsk friskrevet peberrod
20 ml fløde
Salt

Æggeblommerne skal være rumstemperatur. Smøret smeltes, tages af varmen lige når det er smeltet - skal ikke være kogende varmt. Fløden varmes så den er varm men ikke kogende. Æg, citron og bladene fra timiankvistene puttes i et stavblenderglas og piskes skummende med stavblenderen på højeste gear. Smøret hældes i ganske langsomt mens der stadigt piskes på højeste hastighed. Når sovsen er stivnet og der ikke er mere smør hældes fløden langsomt i - også under hurtig pisken.
Sovsen smages til med salt og peberrod.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar