Osso buco i whiskeysovs
4-6 pers
4 store osso bucoer (osso buci?)
en smule smør til bruning
2 70 g dåser tomatpure
200g smør
500 ml fløde
3 tsk rosmarin, tørret
4 spsk whiskey
salt og peber
Rømertopfen sættes i blød i lunkent vand i 10-30 min.
Osso bucoerne gives et par snit i kanten så de ikke bukker op og brunes i lidt smør på panden. Lægges i rømertopfen. Smørret smeltes ved moderet varme og tomatpureen hældes i og steges i et par minutter for at få syren væk. Fløde, rosmarin og whiskey hældes i og der smages til med salt og peber - der skal mere salt i end man tror. Sovsen hældes over osso bucoerne og det hele sættes ind i en kold ovn,som tændes på 200g C. Skal være i ovnen i 2,5-3 timer.
Jeg valgte at servere retten med kogte rosenkål og det var en gudespise! Sovsen skilte lidt, men det gjorde bestemt ikke smagen dårligere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar