Sider

tirsdag den 22. juli 2014

Auberginefad



Nogen gange bliver eens nødløsninger bare rigtigt gode! Jeg skulle have gæster her den anden dag, og havde i den anledning besluttet at lave aubergine lasagne. Det var så en af de dage, hvor det var hedende varmt, så jeg havde egentligt ikke lyst til at stå længe i køkkenet og kreere. Men jeg havde jo købt ind til måltidet...
Så jeg lavede en metaforisk "light" version, som jeg så døbte auberginefad istedet - og det faldt i vældigt god jord hos gæsterne, så her kommer opskriften:

Auberginefad
6 personer

500 g hakket oksekød
200 g bacon i tern
2 rødløg i tern
3 fed hvidløg, finthakket
500 ml passata (blendede tomater - der kan anvendes hakkede tomater på dåse)
70 g tomatpure
blandede, hakkede kryderurter fra haven - jeg brugte citrontimian, alm timian, oregano og rosmarin. (tørrede krydderurter kan sagtens bruges)
400 ml fløde
Smør til bruning
salt og peber

1 stor aubergine i tern
1 dl olivenolje
200 g flødehavarti i skiver

Bacon brunes på panden i lidt smør, hvorefter det hakkede løg hældes i panden og brunes. Bacon og løg tages af panden, hvorefter det hakkede oksekød brunes i smør - det er vigtigt at man lader kødvæsken dampe af, og lade der komme stegeoverflade på hvertfald halvdelen af kødet, dette kan godt tage ganske lang tid, alt efter hvor bred den pande man bruger er - men det gør en verden til forskel på smagen af den færdige ret!!!
Kød, bacon/løg, hvidløg, krydderurter, passata og tomatpure hældes i panden og koges ind til der ikke er meget væske tilbage. Så tilsættes fløden og det får igen lov at koge ind, indtil sovsen er dejlig og cremet. Krydres med salt og peber.

I mellemtiden skæres auberginen i tern af ca 1x1x1 cm og overhældes med olivenolje.

Når sovsen er færdig blandes det sammen med aubergineternene og hældes over i et stort ovnfast fad - eller to  mindre, som jeg gjorde det.
Bages i ovnen i 20 min ved 200C. Derefter tages fadet ud, og der lægges skiver af havartiost på toppen, hvorefter fadet sættes ind i ovnen igen, hvor et gratinere 15-20 min ved 200C indtil osten er gylden og lækker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar