Sider

onsdag den 11. december 2013

Lilla luksus

Her for nogle dage siden, var jeg så heldig at finde noget uber-luksus hakket dansk kødkvæg nedsat pga dato i min lokale superbrugs!



Jeg var temmeligt ideforladt om, hvad det skulle forvandles til, så det endte egentligt bare med at blive en af hovedpersonerne i en omgang "tøm køleskabet". Men den ret endte faktisk ud med at smage rigtigt godt - og så fik den en helt fantastisk lilla farve :-)



Hakket oxe med rødkål i flødesovs

MANGE portioner...

1 kg hakket oksekød
2 store løg i tern
0,5 kg rødkål i strimler
1-2 tsk chiliflager
2 spsk herbes de provence
RIGELIGT smør
0,5 l fløde
salt og peber

Løg og kød brunes grundigt i rigelige mængder smør i en gryde. Ca halvvejs igennem hældes krydderierne med. Når kødet er ordentligt brunet (dvs alt væske er fordampet og der er kommet stegeskorpe på det meste af kødet), hældes rødkålen i, og svitses et øjeblik. Fløden hældes i, og retten koger, indtil rødkålen er mør men stadig har bid (5-10min?). Retten smages til med salt og peber.

Denne ret gav mig aftensmad og madpakker til en del dage.

2 kommentarer:

  1. Tak for den gode nemme opskrift. Har lavet det til aftensmad i dag, bare med hvidkål og det smagte mums :)

    SvarSlet