Sider

mandag den 19. august 2013

Forloren svensk pølseret

Svensk pølseret er en af de retter, som jeg husker med nostalgi fra min barndom. Min mor er sygeplejerske, og af og til var hun på aftenvagt, og så var svensk pølseret een af de retter, som min far lavede til os børn. Jeg ved egentlig ikke om min mor ikke kunne lide svensk pølseret, eller om der var en anden grund til at vi ikke fik det når hun var hjemme (som jeg husker det, altså)? Så vidt jeg husker - og det er altså nogle år siden, så bær over med mig ;-) - lavede min far det nogen gange med piskefløde og nogen gange med kaffefløde. Hvad jeg KAN huske er, at det altid var en stor succes. I mine voksenår har jeg især fået serveret svensk pølseret hos min storesøster. Hun lavede det med mælk - og selvom det smagte fint, så var det jo altså ikke det samme som i vores barndom.
Nå. Men her den anden dag fik jeg pludseligt lyst til svensk pølseret. Jeg overvejede længe, hvad jeg skulle putte i istedet for kartofler. Jeg overvejede blomkål - men blev enig med mig selv om, at godt nok er blomkål godt til mange ting - men lige svensk pølseret kunne jeg ikke rigtigt forestille mig at det blev godt.
Jeg endte op med denne opskrift, som blev super velsmagende og MEGET mættende.

1 pers
0,5 løg i tern
100g bacon i store tern
1 pølse ca 100g i skiver
1,5 dl piskefløde
1 stor spsk koncentreret tomatpure
0,5-1 tsk sød paprika
en klump smør
salt og peber

Løg og bacon brunes i smør på panden. Når de er som man vil have dem, hældes pølseskiverne i og varmes let igennem. Fløden hældes på og der slukkes for panden. Paprikaen hældes i og røret rundt i flødemassen. Tomatpureen hældes i panden og blandes grundigt i flødemassen, som meget hurtigt vil tykne. Panden tages af eftervarmen og der smages til med salt og peber.
Jeg valgte at servere retten i en autentisk 70er grøn tallerken, som stod fantastisk til pølserettens farve - men det er valgfrit ;-) Bon appetit!


8 kommentarer:

 1. Modsat dig er jeg faktisk næsten overbevist om, at blomkål vil gøre det godt som kartoffelsubstitut (også) her! Men din udgave uden lyder nu heller ikke værst! Jeg har faktisk aldrig sådan rigtigt været fan af svensk pølseret, men ikke desto mindre lyder en omgang pølser og bacon i flødesovs bestemt ikke dårligt ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er nok ikke andet for end at prøve det. Blomkål kan bruges til rigtigt mange ting, så det er da ikke umuligt at det kunne blive genialt ;-)
   Laila

   Slet
 2. Oh my det ser godt ud, den skal helt sikkert prøves i nærmere fremtid<3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke alle mine eksperimenter, der falder heldigt ud. Men det her blev faktisk mega godt! Jeg lavede det faktisk dagen efter igen - og det er sjældent at det sker... Så det kan varmt anbefales :-D

   Slet
 3. Åh gud hvor lækkert! En gammel kending. Den skal helt klart prøves. Den ville helt sikkert også gøre sig godt på kål! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke prøvet det selv, men der er flere, der mener det burde kunne gå.

   Slet
 4. Blomkål går fint - kommes i til aller sidst, og koger med, til den har tilpas mørhed. Alternativt er Kinaradissen, som skal stege med fra starten sammen med pølserne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt alternativ med kinaradisse - det må afprøves :-)

   Slet