Sider

torsdag den 14. november 2013

Tomatsuppe med spicy meatballs

Suppe er perfekt efterårs slash vintermad. Jeg har altid elsket tomatsuppe - denne version er rigtig lækker, og hvis man ikke laver sine egne kødboller, så kan den laves på kun tyve minutter (som Minna ville have sagt ;-)

Tomatsuppe med spicy meatballs
3-4 portioner

2 ds flåede eller hakkede tomater
3-4 stilke bladselleri skåret i stykker
1 stort løg i grove tern
5 dl fløde
boullionterning, smag vælges efter tilbehøret. I dette tilfælde valgtes svineboullion
Peber

400 g vildsvinekød (eller almindeligt, hvis din rema ikke har det i frysedisken... )
1 lille løg i små tern
0,5 tsk chiliflager
et lille stykke ingefær, fint ternet eller revet
1 fed hvidløg, fint ternet eller revet
salt og peber

Tomat, bladselleri, løg og boulionterning kommes i en gryde og bringes i kog. Mens det koger blandes farsen med løg og krydderier. Farsen æltes grundigt, indtil den bliver fedtet og trådtrækkende - på den måde behøver man ikke at putte bindemiddel i.
Når bladsellerien er ved at være mør, blitzes indholdet i grydes med en stavblender indtil den er glat og fin. Bringes i kog igen.
Farsen formes til små boller med en teske, og bollerne koges direkte i suppen til de er gennemkogte.
SÅ hældes fløden endeligt i, og der smages til med salt og peber. Koges et minut, og så er det BON APPETIT!

Man kan vist godt lige ane kødbollerne i toppen af tallerkenen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar