Rester kan være både godt og skidt. Jeg er af den
overbevisning, at intet, der kan bruges, skal smides ud – men det betyder også,
at jeg har måttet lide under de af mine eksperimenter ud i gastronomien, som
ikke er gået helt som jeg forestillede mig det. Jeg husker stadig med gru tilbage
på en rømertopf ret med rødvin og rodfrugter jeg engang lavede – der blev godt
nok mange portioner…
Men dagens rester var af den slags, hvor man bliver glad når
man åbner køleskabet – og så var det ikke engang mig selv som havde lavet den
oprindelige mad.
Ja – jeg tager rester med hjem når jeg har været på besøg (i hvert fald hos den
nærmeste familie ;-). Jeg var inviteret til grillmad i går hos min søster. Vi
fik blandt andet grillet kylling og en helt fantastisk varm squash-salat. Det
er de to ting, som dannede grundlag for både min frokost og aftensmad i dag.
Varm
squash-salat.
4 pers
2 store squash
1 økologisk citron
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
100g feta
1 lille bundt bredbladet persille
Salt
Peber
Olie til stegning
Den yderste skal af citronen rives fint og blandes med
saften fra citronen, olivenolie, salt og peber, samt hvidløget, som hakkes
meget fint. Dressingen stilles i køleskabet så smagene kan blandes.
Squashene skæres i stænger af 1x1x4 cm, og steges på panden
i olie. De stegte squash fordeles i et fad eller en skål og dressingen hældes
over og der blandes. Fetaen smuldres hen over grøntsagerne og persillen hakkes
groft og drysses hen over retten.
Billedet viser den portion, der blev tilovers, og som blev
min frokost – det ser ikke helt så lækkert ud efter at have tilbragt natten i
køleskabet – men det smagte lige så dejligt.
Min aftensmad bestod af et grillet kyllingelår med blandet
salat, squashpletter og en hjemmerørt dressing af mayonnaise, creme fraice,
sennep og urtesalt. Opskriften på squashpletterne komme snart.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar