Jeg spiser markant mindre bacon efter, jeg er begyndt på
LCHF. Det er egentligt underligt, for nu er det jo ”lovligt” – måske er det
netop FORDI det ikke er en synd længere? Men det er jo et kendt faktum at bacon
er kødets eget krydderi – eller som Homer Simpson ville udtrykke det ”Uhmmm,
bacon…”, så da jeg så denne ostetærte her, blev jeg inspireret til at lave min
egen version af en tærte uden bund. Jeg synes nogen gange, at retter med så
meget ost i, trænger til lidt mere smag, så ideen om at tilsætte bacon og chili
opstod. Og MUMS hvor blev det bare godt…
Til 2 gange aftensmad og 2 gange madpakke (YES – så er DEN
klaret!)
350 g ost – jeg brugte en blanding af emmentaler og cheddar
3 dl piskefløde
3 æg
100g bacon
1 stort rødløg (kan sagtens være et almindeligt gult, men nu
var det lige rødløg jeg havde)
Ca 1 spsk mild paprika
Ca 1 tsk tørrede chiliflager
Lidt avocado olie
Bacon steges på panden i lidt avocado olie. Når det begynder
at blive sprødt hældes rødløget ned i panden og steger med, indtil det er blødt
og så småt begyndt at blive brunt. Panden tages af blusset og bacon og løg hældes
over i tærtefadet til afkøling.
I mellemtiden blandes fløde, æg og krydderier.
Når bacon og løg er kølet ned, blandes det med osten så alt
er ligeligt fordelt. Fløde/æggemassen hældes over, og tærten bages i ovnen ved
200 C i 30-35 min.
Serveres med salat – den på billedet er blandet af
hjertesalat, agurk, orange peberfrugt, radiser og champignon – ca 250g i alt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar