4-7 stk – alt efter hvad de skal bruges til
1 squash, mellemstørrelse
0,5 løg i fine tern
0,5 løg i fine tern
1 æg
100g revet ost
4-5 måleskeer husk
Salt og peber
Smør og/eller olie til stegning
Squashen rives og drysses med salt. Lad den stå i 0,5-1
time, og tryk derefter den overskydende væske fra. Blandes med løg, æg, revet ost og
husk. Husk doseres efter hvor meget vand man har fået krammet ud. Lad dejen stå
i 10 min, før dejen steges på en varm pande. Pletterne bør ikke være over ca 1
cm tykke. Kan gemmes flere dage i køleskabet, men det anbefales enten at lægge
madpapir imellem eller kun lægge dem i ét lag.
Kan spises som en selvstændig ret, men passer også perfekt
som tilbehør til både kød og fisk.
De minder meget om det rösti jeg tidligere har lavet, du har dog meget mere fiberhusk i end jeg har :) Jeg tænker om det gør noget ved sprødhenden/blødheden?
SvarSletKan du fortælle hvilken ost du har brugt? Jeg plejer at bruge alm. revet mozerella. Men vil gerne have dem mere sprøde, da mine bliver ret bløde i det. 1000 tak :)
Mette fra Nemvejen.dk
Hej Mette
SletJeg bruger gerne en rimeligt neutral ost, f.eks revet mozarella. Jeg har også lavet dem med gouda. Begge bliver gode. Derimod kan lagret ost IKKE anbefales, så kommer de til at smage af prut ;-)
Den ret store mængde husk er med til at opfange væsken fra squashen, så de bliver sprøde. Jeg steger også i ganske meget fedtstof, så de nærmest bliver friturestegt. De skal spises med det samme, for de bliver hurtigt bløde.
Altså, dem her er jeg nødt til at fabrikere i dag. Der ligger en træt squash i mit køleskab, jeg har været ved at arkivere lodret i skraldespanden.
SvarSletFin insp! :)
/Sheila
Håber de blev gode. Det er et af mine yndlingstilbehør.
Slet