En hurtig lille opskrift på en lækker tærte uden bund, som også sagtens kan bruges til madpakke dagen efter - og går i fryseren uden problem.
Portionen passer i et almindeligt tærtefad - passer til 2 gange aftensmad og 2 gange madpakke - eller bare til at putte i fryseren.
500g hakket oksekød 18-20%
200 g feta
150g revet ost
1 stort løg i tern
1 grøn peberfrugt i tern
200 g champignon i skiver
3 æg
2,5 dl fløde
en klump smør til stegning
1 tsk chiliflager
salt
peber
Champignonerne renses og skæres i små stykker. Steges på en tør pande indtil der ikke kommer mere væske fra dem. Smørklumpen kommes på panden, og når den er smeltet kommer løget på. Løg og champignon steges ved middelvarme, indtil løget begynder at få farve. Oksekødet smides i panden og brunes og peberfrugten steger med de sidste 2-3 min. Pandens indhold hældes over i tærtefadet og blandes med fetaen.
Æg, fløde, chiliflager, salt og peber blandes i en skål og hældes over kødet og fetaen. Det hele toppes med den revne ost og sættes i ovnen ved 200C i 30-35 min - eller indtil osten er gylden og lækker. Bør hvile i ca 10 min før den skæres ud, så den kan nå at sætte sig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar